Psoriasis cdc

Egyre gyakoribb a kanyaró az Egyesült Államokban

Egyre gyakoribb a kanyaró az Egyesült Államokban Az áprilisi statisztika szerint közel két évtizede nem jelentettek annyi kanyarós esetet az első negyedévben, mint idén — tájékoztat a járványügyi szervezet. Kapcsolódó cikkek A védőoltás érték. Az Egyesült Államokban a kanyaró elleni védőoltás beli bevezetése áttörést jelentett a fertőző gyermekbetegségek elleni küzdelemben.

A pikkelysömör-szívbetegség link

Psoriasis cdc csak az elmúlt két évtized statisztikáját nézzük, psoriasis cdc kanyaró elleni vakcinával mintegy 71 millió megbetegedést és 9 millió kórházi ápolást sikerült kivédeni — összegzi a védőoltási program rendkívüli jelentőségét az USA-beli National Center for Immunization and Respiratory Diseasesigazgatója, dr. Anne Schuchat. A védőoltás megjelenése előtt évente hozzávetőlegesen 3 millió kanyarós megbetegedést diagnosztizáltak az Amerikai Egyesült Államokban, mintegy 48 ezer beteg szorult kórházi kezelésre és nagyjából évi halálos áldozatot követelt a kór.

psoriasis cdc

Az Egyesült Államok országos járványügyi és betegségmegelőzési szervezete, a Centers for Disease Control and Prevention CDC a fenti sikerek ellenére most mégis a kanyarós esetek megszaporodására hívja psoriasis cdc a figyelmet. Április közepéig beteget regisztráltak az USA 13 tagállamában, zömmel olyanokat, akik nem kaptak védőoltást. Bár a CDC igazgatója, dr. Tom Frieden szerint külföldről behurcolt megbetegedésekről van szó, az amerikai lakosság nem oltott tagjai körében gyors ütemben terjedhet a fertőzés.

Hogyan lehet csökkenteni a szívbetegség kockázatát a pikkelysömörrel

Az eddig regisztrált betegek több mint 80 százaléka biztosan vagy valószínűsíthetően nem kapott védőoltást — kétharmaduk saját megfontolásból utasította el a vakcina felvételét. A legtöbb kanyarós psoriasis cdc Kaliforniában 58New York City-ben 24 és Washington államban 13 tartják nyilván. A külföldről kiinduló megbetegedések fele a Fülöp-szigetekről ered, ahol idén februárig nagyjából 20 ezer psoriasis cdc és 69 halálesetről tettek jelentést.

A világ számos országában ma psoriasis cdc gyakori kór a kanyaró: psoriasis cdc évente mintegy 20 millió megbetegedést és ezer halálesetet okoz. Az Egyesült Államokban tavalyben kanyarós esetet regisztráltak. Ez utóbbi az eddigi legnagyobb esetszám óta, amikor is egy rendkívüli — 50 psoriasis cdc embert megbetegítő és több mint áldozatot szedő — kanyarójárvány válaszlépéseként a CDC átfogó gyermekoltási programot psoriasis cdc, ingyenes vakcinációs lehetőséget biztosítva a rászorulóknak.

azenvilagom.hu - Az orvostudomány szolgálatában

A védőoltási programokkal rendelkező országokban akkor ütheti fel a fejét kanyarójárvány, ha a lakosság egy jelentősebb része úgy dönt, nem él az oltás nyújtotta védettség lehetőségével.

Sajnos, napjainkban ez egyre gyakoribb jelenség, noha a szakemberek szerint nincs min csodálkozni.

psoriasis cdc

Paul Offit, a Philadelphia-i Gyermekkórház Infektológiai részlegének vezetője. Ha a lakosság már nem fél a fertőzésveszélytől, vannak és lesznek olyanok, akik valamiféle téves megfontolásból elutasítják az oltás kínálta prevenció lehetőségét, kockára téve saját egészségüket és másokék is.

Haláleseteknek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy a védőoltás jelentősége ismét tudatosuljon — világít rá a szakértő.

psoriasis cdc

A CDC ismét felhívja a figyelmet a rendelkezésre álló védőoltások psoriasis cdc szükségességére. A védőoltás nemkívánatos hatásai enyhék: jellemzően bőrpír és fájdalom jelentkezik a beadás helyén, amit esetleg fejfájás, fáradtságérzés és rossz közérzet kísérhet. Ahogy a CDC vezetője rámutat, a védőoltási program nemcsak emberéleteket ment, hanem költségmegtakarítást is jelent: a becslések szerint a kevesebb kórházi kezelés és a kivédett halálesetek révén a vakcináció közel milliárd dollárral csökkenti psoriasis cdc közvetlen egészségügyi kiadásokat, míg az így megtakarított társadalmi összköltség 1,38 billió dollárra rúg.

Psoriasis - Lethal Treatment (Full album HQ)

Az Egyesült Államokhoz hasonlóan a kanyaró ma Európában is problémát jelent, három országot — Ciprust, Izlandot és Magyarországot — kivéve. Hazánkban 10 éve nem fordult elő kanyarós megbetegedés, ami az életkorhoz kötött kötelező védőoltási rend következetes végrehajtásának, és így a lakosság szinte teljes átoltottságának köszönhető.

Lásd még