Uvb lámpa. Gyakran ismételt kérdések

Terrárium világítás

Sokszor felmerül a kérdés az üzletben vagy látjuk fórumokon, hogy milyen UVB izzó kell az állatomnak? Sokszor uvb lámpa olyat, hogy már a megvett izzó képét teszik fel az emberek és kérdezik, hogy ez jó lesz neki? Sajnos a legtöbbször nem megfelelő a választás és nem is értem, hogy ajánlhat egy szakeladó olyan izzót, ami nem elégíti ki az adott állat igényeit, de jelenleg ez a tapasztalat és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy nem elég a megfelelő izzót megvenni, megfelelő lámpabúra is szükséges hozzá.

Hogy elkerülj egy rossz döntést olvasd el a bejegyzésünket, ami az UVB izzókról és csövekről szól. UVB izzó vagy fénycső?

A szakik a es Ferguson-zónába tartoznak, ez azt jelenti, hogy tartósan ,4-es UVI erősségű sugárzásra lenne szükségük. Az adatokból látszik, hogy a 23 wattos kompakt kb. A mérés során nem volt a műszer és kompakt között szellőzőrács, amely típustól függően jelentősen csökkenti az állatot érő sugárzás mértékét. Beszédesek az oldalról történő mérések adatai.

Az első felmerülő kérdés az UVB világítással kapcsolatban, hogy elég a kompakt uvb lámpa, vagy kell a fénycső? A kompakt izzókat jellemzően csak fiatal vagy kistermetű hüllőknél szoktuk használni, mivel csak egy kis területen biztosítja a megfelelő UVB mennyiséget. Nagyobb termetű és felnőtt állatoknak mindenképp a fénycsövet ajánljuk.

uvb lámpa

Hosszútávon mindenképp szerencsésebb és költséghatékonyabb is a fénycsöves megoldást választani a nagyobb kezdeti befektetés ellenére is. Melyik UVB izzót válasszam és, hogy használjam?

uvb lámpa

Ha mégis a kompakt UVB izzóra esik uvb lámpa választás, akkor nagyon fontos, hogy megfelelőt vegyünk és jól használjuk. Ha az ember rákeres az interneten vagy bemegy pár boltba látja, hogy rengeteg márka közül választhat, azonban ezek közt uvb lámpa minőségbeli különbségek lehetnek. Kerüljük az olcsó, névtelen kínai termékeket, ami természetesen nem azt jelenti, hogy, amit Kínában gyártanak nem lehet jó, hanem azt, hogy ezek az izzók sajnos sokszor nem megfelelő minőség ellenőrzésen mennek keresztül, ezért előfordulhat, hogy káros sugarakat, vagy épp túl alacsony vagy túl magas UVB sugarakat bocsátanak ki.

Milyen UVB izzót / csövet vegyek és, hogy használjam?

A legtöbb üzlet és tenyésztő az Arcadia és ZooMed izzóit használja, mi is ezeket ajánljuk. Több cikk is található róluk az interneten, ahol független mérések bizonyítják hatékonyságukat.

uvb lámpa

Ha már itt járunk fel fog tűnni, hogy különböző számokkal jelölik a különböző UVB tartományú izzókat a ZooMed-nél van 5. Ezt az izzót alacsony UVB igényű, illetve éjszakai fajokhoz ajánljuk például: leopárd gekkók, vitorlás gekkók, királypitonok, Ezután következik a ZooMed 5.

Terrárium Világítás

Ezek az izzók azoknak a kedvenceinknek valók, akik a természetben is a legtöbb UVB sugárzást kapják, sivatagi, félsivatagi területeken élnek. Ezek például: szakállas agáma, sisakos kaméleon, görög teknős, stb.

uvb lámpa

Összességében, ha bizonytalanok vagyunk a választásban, nézzünk utána, hogy kedvencünk hol él a természetben és, ahhoz mérten válasszuk ki neki a megfelelő tartományú UVB izzót. Most, hogy megtaláltuk a megfelelő izzót kedvencünknek fontos, hogy megfelelő lámpabúrát keressünk hozzá. Azt kell tudni az UVB izzókról, hogy a csepp alakú formájuknak köszönhetően önmagukban használva őket, csak egy kis ponton hatékonyak.

uvb lámpa

Ilyen használat mellett szinte kidobott pénz, mert semmi értelme nincs az egésznek. Léteznek Deep Dome lámpabúrák sok gyártónál, ez már egy opció lehet, de a legszerencsésebb, ha egy fektetett búrát ExoTerraZooMed keresünk, amiben felül egy reflektor is van.

Ezzel a kombinációval használjuk ki a legjobban a kompakt izzónkban rejlő lehetőségeket! Összefoglalva a kompakt izzó vásárlásakor figyelj arra, hogy: - nagyobb W számú izzót vegyél - a megfelelő UVB kibocsátással rendelkezzen az állatod számára 5.

Narrowband (UV) therapy

Fénycsöves UVB világítások és előnyei UVB csövek esetén is uvb lámpa a fent leírt dolgok, itt is három kategóriába oszthatóak: alacsony UVB igényű fajoknaktrópusi, erdei fajoknak és sivatagi fajoknak. A csövek előnyei, hogy hosszabb élettartamúak, jellemzően évente szükséges a cseréjük, plusz sokkal nagyobb felületen és egyenletesebben uvb lámpa a megfelelő UVB mennyiséget. Ezen a téren is az Arcadia és ZooMed csöveit ajánljuk és azokból is a T5 változatokat. Ezekhez a csövekhez szükséges még egy armatúra, de itt már szerencsére nem nagyon futhat az ember rossz megoldásba.

  • Terrárium Világítás, terrárium lámpa, akár 30% kedvezménnyel| azenvilagom.hu
  • На глазах Николь плоть жену и сына, чтобы еще до того.

Az Arcadianak, ZooMednek is vannak lámpatestei, sőt az Odyssea akvarisztikai fénycsöves lámpái is megfelelőek, ha a plexit kihúzzuk a csövek elől. Az Odyssea lámpák előnye, hogy 2 vagy 4 fénycsöves változataik vannak így az UVB mellé növényes csöveket is betehetünk. A W szám jelen esetben egyenesen arányos a fénycsövek méretével így itt a terrárium méretétől függően uvb lámpa ki, hogy mekkora cső szükséges.

uvb lámpa

Zárásul kiemelném, hogy a megfelelő UVB lámpák használata csak egy lépés, hogy kedvencünk egészséges és boldog legyen. A különböző vitaminok és calcium készítmények használata elengedhetetlen szintén! Ha további kérdésetek merülne fel a témában keressetek minket bátran a Facebook oldalunkon vagy az üzletünkben!

Szabványos Ees normál foglalattal készülnek, így bármilyen ilyen foglalattal rendelkező lámpabúrában használhatók.

Lásd még